Maleisië
Premier Mahathir Mohamed van Maleisië haalde zich in 2001 de woede van de Britse regering op de hals toen hij een interview met de BBC beweerde dat als er een homoseksuele minister met zijn vriendje naar Maleisië zou komen hij deze het land uit zou zetten. Ten tijde van deze uitspraak was de openlijk homoseksuele Ben Bradshaw staatssecretaris van Buitenlandse Zaken.
MeltingPot
Werkgroep van het COC Haaglanden die zich richt op allochtonen. De groep heeft iedere donderdagavond café in Basta aan het Scheveningseveer 7 in Den Haag. Er komen o.a. Hindoes, Surinamers, Turken en Marokkanen.
Miami Nightmare
Benefiet nachtconcert gehouden in het Concertgebouw in Amsterdam op 8 oktober 1977
tegen de heksenjacht door o.a. Anita Bryant op homo's in Amerika. Er waren o.a. optredens van Adele Bloemendaal, Jasperina de Jong, Sylvia de Leur, de Zangeres zonder Naam, Robert Long, Martine Bijl, Will Ferdy en Manfred Langer. De presentatie was in handen van Mies Bouman. Van dit concert is een LP verschenen.
MidZomerGracht festival
Festival in Utrecht in juni rond de Jacobsbrug/Oude Gracht, met feesten, optredens,
literatuur, sport en film.
Website: www.midzomergracht.demon.nl
Imam Khalil El Moumni
Rotterdamse Islamitische geestelijke, die op 3 mei 2001 in het TV-programma NOVA
homoseksualiteit benoemde als een besmettelijke ziekte, die schadelijk is voor de
samenleving. Na deze uitspraken deden ongeveer 50 instanties en personen aangifte,
waaronder de Gaykrant en ex-scheidsrechter John Blankenstein. El Moumni boodt later zijn excuses aan. In april 2002 werd El Moumni vrijgesproken.
Oeganda
Land in Afrika waar geen homoseksuelen wonen.... althans volgens president Yoweri
Museveni in zijn speech in 2002 bij de uitreiking van een prijs voor het terug brengen
van het aantal Aids-gevallen in zijn land. Amnesty International beschuldigt Oeganda er
overigens van homoseksuelen te martelen en te mishandelen.
Onderwijs
In november 2002 is een onderwijsproject gestart door het COC, Expreszo en het APS Kenniscentrum Onderwijs en homoseksualiteit. Via de website www.gay-and-school.nl wordt nagegaan welke problemen er in het homoseksuele en lesbische leerlingen en onderwijzers ervaren in het onderwijs. Van de verzamelde gegevens wordt een rapport gemaakt om de gebleken problemen in kaart te brengen.
Ontmoeten
Hoe kom je andere homo's, lesbo's of bi-seksuelen tegen? Ten eerste kom je er op straat genoeg tegen, maar de meeste ho/le/bi's zijn niet als zodanig herkenbaar (zie ook 'diversiteit) en het kan vaak moeilijk zijn om iemand zo maar aan te spreken. Over het algemeen moet je iets beter je best doen om iemand te ontmoeten. Ik doe een aantal suggesties:
* advertenties. Plaats een advertentie of reageer er op een. Ik vind zelf de zaterdaguitgave van de Volkskrant een goed idee. De Volkskrant heeft speciale rubrieken als 'man zoekt man' en 'vrouw zoekt vrouw'.
* homogelegenheden. Ga naar speciale homokroegen, homodisco's of het COC. Grote kans dat je dan homo's, lesbo's en bi's ontmoet, maar let op: niet iedereen in deze tenten is homo! Je kunt adressen voor deze gelegenheden vinden in -bijvoorbeeld- de Gaykrant of bel het Gay & Lesbian Switchboard: 020-62 35 565. Bedenk dat er verschillende soorten café's zijn, bijvoorbeeld bars die gericht zijn op jongeren, leerbars, lesbische bars, etc.
* gespreksgroepen. Door het hele land worden er gespreksgroepen
georganiseerd voor homo- en bi-seksuelen. Voor adressen zie het vorige punt.
* ontmoetingsplaatsen. Wil je alleen maar een sekscontact, bezoek dan bijvoorbeeld ontmoetingsplaatsen. Daar versta ik plekken onder die slechts gericht zijn op het verkrijgen van seksuele kontakten. Deze plaatsen zijn er slechts voor mannen. Bel het Switchboard voor adressen.
* evenementen. Bezoek homo-evenementen zoals de Roze Zaterdag, de Roze Maandag of de Rainbow Fun Days. Vooral op de Roze Zaterdag kan je duizenden
homo's, lesbo's en bi's bij elkaar zien.
* verder zijn er - bijvoorbeeld - speciale homozangkoren en homosportclubs.
* en natuurlijk via internet, bijvoorbeeld door gebruik te maken
van chatboxen of je te voegen bij een van de homogroepen op Hyves.
Ontmoetingsplaatsen
Als je een homo- of bi-seksuele man bent en je bent op zoek naar seks,
dan zijn er een aantal plaatsen waar je daarvoor terecht kan, zoals sommige
parken of parkeerplaatsen (de "baan"), gay sauna's en darkrooms. Voor vrouwen
zijn dit soort (vooral op) seksgerichte ontmoetingsplaatsen er niet. Er
is, volgens mij, wel geëxperimenteerd met een darkroom voor vrouwen, maar
dat werkte niet.
Orpheus
Landelijke vereniging van vrijwilligers die verschillende activiteiten
ontplooit voor en door mensen die in hun huwelijk/relatie/gezin te maken
hebben met homoseksuele, lesbische of biseksuele gevoelens van henzelf,
hun partner of ouder/verzorger.
Adres: Postbus 14121, 3508 SE Utrecht, tel: 020- 63 90 76 5
Website: www.orpheushulpverlening.nl
Ouderen
In Rotterdam bestaat er voor lesbische ouderen de werkgroep Eline Vere (zie Eline Vere) en voor homo- en biseksuele ouderen (m/v) is de stichting HomeLesS bezig de mogelijkheden te onderzoeken voor groepswonen. Stichting Rotterdam Verkeert houdt iedere dinsdag (9.00-11.00 uur) en donderdag (16.00-18.00 uur) een telefonisch spreekuur voor ouderen van 55+ op telefoonnummer (010) 4 14 46 47.
In Amsterdam is in 1998 in de Haarlemmerbuurt een homoverzorgingshuis geopend als
onderdeel van verzorgingshuis de Rietvinck aan de Vinkenstraat.
In Den Haag gaat eind 2011 of begin 2012 het project Rozenburg Kwartier geopend worden. Dat is een gemengde roze woongroep voor 50-plussers, bestemd voor homo's, lesbo's en transgenders. Meer informatie bij COC Haaglanden.
Ouders
De meeste ouders stellen zich bij hun kinderen een relatie voor met iemand van het andere geslacht. Als hun kind dan kenbaar maakt (ook) op iemand van zijn of haar eigen geslacht te vallen, dan kunnen ouders daar van schrikken. Zij kunnen voor diverse vragen komen te staan, zoals 'kan mijn kind gelukkig worden in een homoseksuele relatie?' of 'hebben wij iets verkeerd gedaan?'. Ouders kunnen met vragen als deze bijvoorbeeld
terecht bij SLOW.
Bekende ouders van homoseksuele kinderen: zangeres, actrice, regiseuse en homo-icoon Barbra Streisand en acteur Elliot Gould hebben een homoseksuele zoon: Jason Gould en zangeres en actrice Cher en haar voormalige echtgenoot, zanger/burgemeester Sonny Bono hebben een lesbische dochter, Chastity Bono. De oudste zoon van de zanger/gitarist van de rockgroep Status Quo Francis Rossi is homoseksueel. Voormalige Bond-girl Barbara Bach is de moeder van de lesbische zangeres Francesca Gregorini (Ex-Beatle Ringo Starr is haar stiefvader). De Amerikaanse griezelakteur Vincent Price had een lesbische dochter, Victoria Price, die nu voor televisie schrijft.
Outen
Outen is het, zonder toestemming of medewerking van de persoon zelf, naar buiten brengen van diens (vermeende) homo- of bi-seksualiteit. Dit gebeurde in de jaren tachtig op grote schaal. Een recent voorbeeld is het outen van Stephen Gateley van Boyzone. Deze voorkwam echter op het laatste moment dat een krant met dit nieuws kwam door zelf een interview te geven over zijn homo-zijn.
Overuit
Netwerk voor Vlaamse holebi ambtenaren.
Pride
Alweer een Engels woord. Het betekent 'trots' en wordt in de homo-wereld gebruikt als woord voor er trots op te zijn dat je homo of lesbo of bi bent of je er niet voor te schamen dat je homo of lesbo of bi bent.
Radio
Er zijn verschillende radioprogramma's op diverse zenders die zich speciaal
richten op holebi's. Het bekendste programma was iedere zaterdag op Radio 5 om 18.00 uur Het Roze Rijk (voorheen Homonos), een programma voor biseksuelen, homo's en lesbo's, gepresenteerd door Diana de Coninck. Dit programma is echter per 1 maart 2003 gestopt.
Andere programma's:
De Roze Golf: zondag 18.30 - 19.00 (Radio Oost)
Zwolse scene: woensdag 18.00 - 19.00 (Radio Zwolle, 105.0 FM in Zwolle)
MVS radio (Amsterdam e.o.): iedere dag van 18.00 - 20.00 uur (106.8 FM ether en 88.1 FM kabel via SALTO)
Rainbow Fun Days
Iedere eerste zaterdag van de maand tussen mei en oktober organiseerde deze stichting een dag waarop holebi's een bezoek brengen aan een pretpark. Tegenwoordig is de frequentie van de bezoeken verminderd. De deelnemers wordt verzocht zich in het wit te kleden.
Regenbooggids
Uitgave van de Gaykrant met informatie over holebigroepen in Nederland en Vlaanderen en informatie over holebi(-vriendelijke) bedrijven en instellingen.
Regenboogvlag
De regenboogvlag bestaat uit 6 kleuren: rood, oranje, geel, blauw,
groen en paars. Oorspronkelijk had de vlag twee kleuren meer: roze en turquoise.
Iedere kleur staat voor een onderdeel van de homogemeenschap en het totaal
staat ook voor de veelkleurigheid van deze gemeenschap. Dit is de betekenis
van de kleuren:
Rood : het leven
Oranje : gezondheid
Geel : zon
Blauw : eensgezindheid
Groen : natuur
Paars : energie
De twee verwijderde kleuren roze en turquoise stonden respectievelijk
voor seks en kunst. De regenboogvlag zou in 1978 voor het eerst gebruikt
zijn (toen nog met 8 kleuren) tijdens de San Francisco Gay and Lesbian
Freedom Day Parade en de ontwerper zou de kunstenaar Gilbert Baker uit
San Francisco zijn. In 1979 werd de zeskleurige vlag ingevoerd. Vanuit
San Francisco verspreidde dit nieuwe gay symbool zich door de Verenigde
Staten en later de rest van de wereld.
Roze Driehoek
Symbool van homoseksualiteit. In de nazitijd werden homo's gedwongen een Roze Driehoek te dragen, zoals er voor misdadigers en Jehova-getuigen respectievelijk groene en paarse driehoeken waren en voor joden gele sterren. Politieke gevangenen kregen een rode driehoek. Overigens was de Roze Driehoek bedoeld voor zedendelinquenten, zodat niet alleen homo's hem moesten dragen, maar ook verkrachters en pedofielen. De Duitse historicus Jellonnek vermoedt dat de nazi's voor de kleur roze hebben gekozen om aan te geven dat homo's vrouwelijk zijn. Bijzonder is dat tot ongeveer de jaren veertig van de twintigste eeuw was roze echter vooral de kleur voor jongetjes was, aangezien het dicht bij rood lag, een meer 'besliste' kleur. Voor de meisjes werd toen juist blauw gebruikt, een kleur die beschouwd werd als delicater en dus vrouwelijker.
De Roze Driehoek is in de jaren '70 uitgegroeid tot geuzenteken.
Roze filmdagen
Jaarlijks filmfestival in Amsterdam.
Website: www.rozefilmdagen.nl
Roze Gebaar
KNSM-laan 710
1019 LS Amsterdam
Teksttel: 020- 418 97 35
Fax: 020- 626 77 95
Landelijke organisatie die bijeenkomsten en (sportieve) activiteiten
organiseert voor dove en slechthorende homo's, bi's en lesbo's.
Website: www.rozegebaar.homestead.com
Het Roze Huis - Antwerpse Regenboogkoepel
Draakplaats 1
2018 Antwerpen
Tel: 03 - 288 00 84
In 2002 opgerichte samenwerking van organisaties en groepen in Antwerpen, die tot doel heeft nog meer resultaat te krijgen in hun strijd voor emancipatie en homorechten.
Website: www.hetrozehuis.be
Roze Maandag
Sinds 1990 wordt er ieder jaar op de grootste kermis van Nederland in Tilburg een Roze Maandag gehouden, waar veel homo's, lesbo's en biseksuelen zich verzamelen. In dat jaar werd wat nu een jaarlijks terugkerend evenement is geboren uit een door de Gaykrant als grap vermelde mededeling op Teletekst dat er op de kermis
een homofeest gehouden zou worden.
Sinds 1995 wordt er iedere Roze Maandag door de verkoop van zogenaamde wuppies geld opgehaald voor een goed doel. In 2000 was dat het Aids fonds.
Roze Zaterdag
De Roze Zaterdag wordt jaarlijks, op de laatste zaterdag van juni, gehouden. Het is
een grote bijeenkomst van homo's, lesbo's, biseksuelen en belangstellenden, die
oorspronkelijk tot doel had de strijdbaarheid van holebi's te tonen en op te komen voor
hun rechten. Tegenwoordig is het ook gewoon een gezellige dag 'onder ons'. De RZ begint
traditiegetrouw met een roze kerkdienst. Meestal vindt er daarna een tocht plaats door
het centrum van de organiserende stad die eindigt op een manifestatie-terrein, waar
optredens plaatsvinden en organisaties zich presenteren op een roze markt. Iedere Roze
Zaterdag heeft een thema of een motto. De Roze Zaterdagen hebben plaatsgevonden in de volgende Nederlandse steden:
Amsterdam (24 juni 1978)
Amsterdam (30 juni 1979)
Amsterdam (28 juni 1980)
Den Bosch (27 juni 1981)
Amersfoort (26 juni 1982)
Leiden (25 juni 1983) Thema: Zichtbaarheid
Nijmegen (30 juni 1984) Thema: Internationale solidariteit
Groningen (29 juni 1985)
Utrecht (28 juni 1986) Thema: Voor méér kleur
Enschede (27 juni 1987)
Delft (25 juni 1988) Thema: Nederland schijntolerant
Haarlem (24 juni 1989) Optredens o.a. Margriet Eshuys
Zwolle (30 juni 1990)
Zoetermeer (27 juni 1992) Thema: Who's afraid of pink? / wie is er bang voor homosexualiteit?
Maastricht (26 juni 1993) Thema: homosexualiteit en andere culturen
Amsterdam (25 juni 1994)
Hilversum (24 juni 1995) Thema: De andere werkelijkheid
Haarlem (29 juni 1996) Thema: Oh, zit dat zo!
Deventer (28 juni 1997) Thema: Anders samen. Optredens o.a. B*E*D, Seven,
Iris, Anneke Gronloh, Rosa King en Ruth Jacott.
Utrecht (27 juni 1998) Optredens o.a. Mrs. Einstein en Mathilde Santing
Arnhem (26 juni 1999) Thema: Buitengewoon divers. Optredens o.a George
Baker, Willeke Alberti, Erik Mesie
Maastricht (8 juli 2000) Thema: geen. Optredens o.a. Imca Marina en Conny
Vandenbos
Rotterdam (30 juni 2001) Thema: different identities. Optredens o.a. Frederique Spigt,
Romeo, Eri!, The Working girls en Edsilia Romley. Presentatie: Richard Groenendijk.
Breda (29 juni 2002) Thema: Multi-cultureel
Deventer (28 juni 2003) Optredens o.a. Bonnie St.Claire
Enschede (26 juni 2004) Optredens o.a. Willeke Alberti en Big Black & Beautiful
Nijmegen (25 juni 2005). Thema: CrossOver. Optredens van Dayen, Luis, Toprak, The Diva's of Dance, The Eurostars
Zwolle (24 juni 2006). Optredens van o.a. Do, Angela Groothuizen.
Bergen op Zoom (30 juni 2007) Thema : All 4 One
Tiel (2008) Thema : Ook jij bent welkom! Optredens van o.a. Bearforce 1, DJ Miss SMile
Den Haag (20 juni 2009) Optredens van o.a. Willeke Alberti, Ellen ten Damme, Gerard Joling en Björn Again
Amersfoort (2010)
Groningen (2 juli 2011). Thema: Ruimte voor ontmoeting. Optredens van o.a. Jim Bakkum, Jamai, Miss Montreal en Vengaboys.
En in België:
Antwerpen (5 mei 1979)
Brussel (1980)
Antwerpen (1981)
Antwerpen (5 mei 1990) Optredens: Guido Belcanto en Margriet Hermans
Gent (1992)
Antwerpen (1994) Optredens: Isabella A en Tom Robinson
Sinds 1996 wordt de Roze Zaterdag in Brussel gehouden. In 1998 veranderde de naam 'Roze Zaterdag' in 'Gay Pride'.
Brussel (1997)
Brussel (1998)
Brussel (1999)
Brussel (6 mei 2000)
Brussel (2001)
Brussel (4 mei 2002) Optredens: Yasmine, Amanda Lear, Stephan Players
Brussel (3 mei 2003) Optredens: Taste of minds, Kate Ryan
Brussel (22 mei 2004) Optredens: Nicole en Hugo, Duchi Davoy
Brussel (7 mei 2005) Optredens: Chantal Goya, Danzel, Natalia, D'Geyrald & Taneo, Zaya
Brussel (12 mei 2007)
Website Belgian Lesbian and Gay Pride: www.blgp.be
Section 28
Britse wet waarin staat dat het verboden is opzettelijk homoseksualiteit te promoten.
School
Zie "Onderwijs".
Secret Garden
Secret Garden is een Stichting van homo-/bi-seksuelen/lesbische/transgender moslims en sympathisanten, gevestigd in Amsterdam. Secret Garden is als Werkgroep opgericht in december 1994, met de bedoeling om moslimjongeren met homo/biseksuele gevoelens en transgenders te bereiken, met elkaar in contact te brengen en op te komen voor hun belangen.
Website: www.stichtingsecretgarden.nl
SLOW
SLOW is de afkorting van Stichting Landelijk Overleg Werkgroepen Ouders
van homoseksuele kinderen. De werkgroepen zijn ouders van homo- en bi-seksuele
kinderen behulpzaam bij het verwerken van de homoseksualiteit van hun zoon
of dochter. Zij bieden de mogelijkheid om in contact te komen met andere
ouders, die in de zelfde omstandigheid verkeren. Daarnaast staan zij ook
jongeren bij die hun coming-out willen doen bij hun ouders. Ook verstrekken
zij informatie en geven ze voorlichting over homoseksualiteit binnen het
gezin en alles wat daarmee verband houdt.
Adres: Zebraspoor 58, 3605 GD Maarssen, tel: 034 - 65 75 56 2
Website: www.oudersvaneenhomokind.nl
Spongebob Squarepants
Volgens de Amerikaanse sociaal-conservatieve groepen 'Focus on the family' en de 'American Family Association' is het animatie-figuurtje 'Spongebob Squarepants' of zelf homoseksueel of stimuleert hij, hoewel hetero, de homoseksuele lifestyle.
Sporten
Er zijn door het hele land verspreid diverse sportclubs door en voor
homo's, lesbo's en biseksuelen. De Rotterdamse sportclub heet Ketelbinkie. Voor een aparte pagina met adressen, klik hier. In 2009 is een website gelanceerd voor homo- en biseksuele en transgender sporters: www.sportersweb-gelijkspelen.nl.
Stonewall Inn
Bar in New York waar op 27 juni 1969 rellen uitbraken als reaktie op
regelmatige invallen door de politie in homo-cafe's. De politie moest zichzelf
in de bar opsluiten om zich te beschermen tegen de menigte.
Tegenstanders
Wie zijn er tegen homo- en biseksuelen? Wie heeft er om wat voor reden
dan ook iets tegen ons? Wie zit ons dwars?
* Moslimleider Sheik Al-Fawzan (zie 'Tsunami')
* Paus Johannes Paulus II: probeerde World Pride 2000 in Rome tegen te houden (wat hem overigens niet lukte!) en protesteert vanuit zijn geloof tegen rechten voor homo's, zoals het recht van homo's om te trouwen.
* Buju Banton
Jamaicaanse rapper die in zijn lied 'Boom Bye-Bye' oproept tot het vermoorden van homoseksuelen. Ondanks het feit dat het COC protesteerde heeft Banton in september 2004 in Rotterdam in Nighttown opgetreden.
* Brigitte Bardot
Deze Franse filmster schreef in haar boek dat in 2003 uitkwam het volgende over homo's (vertaald uit een Engelse versie): "[Ze] schudden met hun kont, houden hun pinkjes op en met hun verwijfde stemmetjes klagen ze over wat die vreselijke hetero's hen aan doen." Ze beweerde in het boek dat Frankrijk ten onder gaat door homoseksuelen, moderne kunst, fast food, trash TV, politici en bovenal Moslim immigranten.
* Anita Bryant
Zie de 'pie in the face' clip (het taart-incident).
Zie de tekst die de Zangeres zonder Naam over Anita Bryant schreef en zong.
* Eminem: Amerikaans rapper
Over Eminem zijn de meningen binnen de homowereld verdeeld. Na vele protesten
tegen de teksten op zijn CD 'The Marshall matters LP' gingen er ook stemmen ter
verdediging van Eminem op. Zo trad Elton John in 2001 samen met hem op tijdens een
prijsuitreiking. Er zijn mensen die vinden dat je de humor van zijn teksten in moet
zien. Anderen spreken het idee uit dat Eminem zelf wel eens homoseksueel zou kunnen
zijn.
* Premier Mahathir Mohamed van Maleisië
* President Mugabe van Zimbabwe
* President Museveni van Oeganda
* President Nujoma van Namibië riep op om homo's te deporteren en in de gevangenis
te zetten.
* Het Vlaams Blok: Belgische politieke partij.
Tijdschriften
Er zijn diverse tijdschriften speciaal voor homo's en lesbo's. Ze zijn
in de meeste tijdschriftenhandels te koop. Dit zijn de meest bekende:
* Expreszo (jongerentijdschrift)
Website: http://www.expreszo.nl/
* Gay & Night. Maandelijks magazine.
Website: www.gay-night.nl
* De Gaykrant (tweewekelijks magazine, vooral gericht op mannen)
Website: http://www.gaykrant.nl
* Squeeze (glossy mannen-magazine)
Website: http://www.squeeze.nl/
* XL (blad uitgegeven door het COC)
* Zij aan Zij (vrouwen-magazine)
Website:http://www.zijaanzij.nl/
Trouwen
Zie 'Huwelijk'.
Trut Award
Jaarlijkse prijs voor een organisatie of persoon die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de homogemeenschap in binnen en/of buitenland. De prijs bestaat uit een oorkonde, een geldbedrag van 2500 euro en een fles champagne en wordt beschikbaar gesteld door de niet-commerciële 'potten-en flikkerdisco' De Trut. In 2004 ging de prijs naar Stichting Habibi Ana (Arabisch homocafé).
Tsunami
Moslimleider Sheik Al-Fawzan beweerde na de Tsunami van december 2004 in Azië dat de tsunami de straf van Allah is, omdat de getroffen gebieden 'perverse' homo's tot hun landen toelaten.
De Veilige Haven
Tel: 020 - 5 73 94 01
Inloop: Dinsdag en donderdag van 17-20 uur bij Schorer, Sarphatistraat 35, (halte Weesperplein) in Amsterdam
Projekt voor jongeren in Amsterdam met een moslimachtergrond en homo-, biseksuele of transgender gevoelens. De Veilige Haven biedt jongeren de mogelijkheid om te praten over hun vragen en problemen, een plek waar ze gewoon zichzelf kunnen zijn, als ze willen contact met anderen in dezelfde situatie, informatiemateriaal rondom homoseksualiteit en islam en een slaapplek indien dat nodig is.
Website: www.veilige-haven.nl
Vooroordelen
Vooroordelen over homoseksualiteit, biseksualiteit en homo's, lesbo's en biseksuelen staan de acceptatie en waardering van de geaardheid en de mensen in de weg. Zowel de vooroordelen die bij hetero's leven als die bij homo's, lesbiennes en bi's zelf leven. Hier een aantal vooroordelen (zowel positieve als negatieve):
* homo's dragen graag vrouwenkleding
* lesbiennes dragen graag mannenkleding
* binnen een homo- of lesborelatie heb je altijd een mannetje en vrouwtje
* homo's zijn altijd op seks uit
* je kan altijd aan iemand zien of hij of zij homoseksueel is
* homoseksualiteit is aangeleerd (nurture)
* homo's en lesbo's kunnen geen lange relaties volhouden
* als homo/lesbo kan je niet gelukkig worden
* lesbiennes moeten gewoon een keer goede seks met een man hebben
* biseksuelen kunnen niet kiezen tussen homoseksualiteit en heteroseksualiteit
* homo's gedragen zich vrouwelijk
* lesbiennes gedragen zich mannelijk
En ook:
* ze zijn zo aardig
* ze kunnen zo goed koken
* ze houden van kunst
Bij deze vooroordelen geldt dat voor sommige mensen sommige van deze vooroordelen kloppen, maar niet voor iedereen van de groep.
Vrienden en idolen
Idolen (en ik noem hier degenen die niet zelf homoseksueel zijn): Madonna,
Shirley Bassey, Judy Garland en dochter Liza Minelli, Willeke Alberti, Barbra Streisand,
Zangeres zonder Naam, Anneke Gronloh, Imca Marina, Abba, Ruth Jacott, Mies
Bouman, Bette Midler, Maria Callas, Marilyn Monroe, Liz Taylor.
Walter Kamp prijs
De Walter Kamp prijs bestaat uit een bronzen beeld (gemaakt door Twan Hendriks)
en een geldbedrag van f25.000,- en is een emancipatieprijs die jaarlijks wordt
toegekend. In 2000 werd de prijs toegekend aan Homodok /Anna Blamanhuis.
Stichting Yoesuf
De Stichting Yoesuf verzamelt en verstrekt informatie over de Islam
en (homo)seksualiteit. De activiteiten van de stichting bestaat uit het
organiseren van themadagen, gespreksgroepen, workshops, cursussen en voorlichting.
Website: www.yoesuf.nl
E-mail: Info@Yoesuf.nl