Ronde Twee

Back to my homepage

Back to my Rotterdam page

'Ronde Twee' is de 'gay-variant' op 'Reigen' van Arthur Schnitzler, geschreven in de jaren '80 door de Amerikaan Eric Bentley. De Paardenkathedraal introduceerde dit stuk, gelijktijdig met 'Reigen', voor het eerst in Nederland. Het COC Rotterdam presenteerde, in samenwerking met de stichting Rotterdam Roze 2001, in de Roze Week in 2001 een actuele en Rotterdamse versie.

A ontmoet B, B ontmoet C, er volgt soms een heftige confrontatie. Vervolgens ontmoet C man D. Mannen, jongens, oud, jong: elk met hun dromen, fantasieën, wensen, hun zoektocht naar geluk. In een snelle montage, waarbij beeld en geluid een grote rol spelen, reigen de ontmoetingen zich aaneen, tot de cirkel gesloten is. Of verder gaat?

'Ronde Twee' is een poëtische, krachtige, amusante, soms wrange voorstelling met een belangrijke rol voor live muziek en vormgeving. Een indringende blik in een wereld die nog steeds voor velen verborgen is.

Auteur:
Eric Bentley

Vertaling:
Louis van Beek

Regie/bewerking:
Johan den Hartog

Spelers:
Jan van Bale
Cees Kruijt
Alex Leerentvelt
Arun Mahabier
Hans van Nieuwkasteele
Ron Ritter
Eric van der Snoek
Ed van Steenbergen

Kostuums:
De spelers

Decor:
Johan van Konijnenburg

DJ:
David Pera

Video:
Melle van Rens m.m.v. Stefan Kleebergen

Productie:
Richard Bakker / Marq Oudshoff

Zonder de bijdragen van de Rotterdamse Kunststichting, stichting Bevordering Volkskracht, Prins Bernhardfonds Rotterdam, stichting Elise Mathildefonds en het COC Rotterdam was de voorstelling niet mogelijk geweest.

De voorstelling heeft plaatsgevonden: Maandag 25, dinsdag 26 en woensdag 27 juni 2001
Locatie: Bibliotheektheater, Hoogstraat 110, Rotterdam
Aanvang: 20.30 uur

Klik hier voor foto's van de repetities.