Rob en Richard's Reizen

Ik ga op reis en ik neem mee

Home
Ik ga op reis en ik neem mee
Reizen in het verleden
Reisverslag AndalusiŽ 2010
Over ons
Favoriete Links
E-mail ons
Vakantie Foto Album
Reisverslag Castelldefels 2011

Ieder jaar nemen we een stapel boeken mee, waarvan het grootste deel verslonden wordt door Richard. Rob leest in een wat rustiger tempo. Als we een appartement hebben richten we er een leesplankje in met daarop de meegenomen lectuur. Richard's leeshonger is soms zo groot dat we op onze bestemming ook nog op zoek gaan naar boeken. Dit jaat zullen we toch iets minder titels mee nemen, omdat we met het vliegtuig gaan en niet met onze auto.
Rob neemt ieder jaar een puzzelboekje mee dat al jaren meegaat en waar hij bij puzzels heeft aangegeven wanneer hij er aan gewerkt heeft, zoals '2 oktober 1994, Heraklion, Kreta' of '27 december, onderweg naar Londen'.
Muziek hoort ook bij de vakantie. Namen we vroeger onze discman's mee met een lading cassettes, tegenwoordig gaat er voor ieder een i-pod mee met daarop honderden songs.
Rob neemt iedere vakantie een schriftje en pennen mee. "Tijdens de vakantie kom ik tot rust en dan komen er allemaal ideeŽn in me op. IdeeŽn voor mijn werk, voor thuis of voor de tuin. Ik blijf er niet mee rond lopen maar noteer ze en werk ze - als ik daar zin in heb - uit. Sommige mensen vinden dat je dit soort dingen los moet laten tijdens je vakantie, maar voor mij werkt het en ik vind het prettig om dergelijke plannen te maken. Het is een positieve kijk op het leven na de vakantie!".

Boeken
 
Op onze reis in september en oktober 2010 naar Zuid-Spanje nemen we onder andere de volgende boeken mee:
 
100% AndalusiŽ
Een reisgids is altijd wel handig. Bij deze gids ook een CD-ROM waarmee we de adressen van de bezienswaardigheden in onze TomTom kunnen zetten.
 
Janne Teller: Niets
Rob: Een jeugdboek (13+) dat in de Volkskrant 5 van de 5 sterren kreeg. Een korte beschrijving: Op de dag dat Pierre Anthon tot het besef komt dat niets in het leven ertoe doet, verlaat hij school, klimt in een boom en bestookt zijn medeleerlingen met pruimen en spottende opmerkingen. Zijn klasgenoten laten het er niet bij zitten en besluiten te bewijzen dat het leven wel degelijk zin heeft door een Berg van Betekenis op te richten. Daar komen de dingen op te liggen die hun het dierbaarst zijn. Als de leerlingen voor elkaar gaan bepalen wat ze moeten bijdragen, worden de offers steeds extremer en persoonlijker. Al snel is er geen weg meer terug.
 
 
Paulien Cornelisse: Taal is zeg maar echt mijn ding
Rob: Veel verkocht het afgelopen jaar en al door Richard gelezen. De beschrijving op het boek zelf: Waarom mensen die zeggen 'als ik even heel eerlijk ben' eng zijn. Waarom 'focking' niet hetzelfde is als 'fucking' en 'seks' niet hetzelfde als 'sex'. Waarom 'okť' het nieuwe 'ja' is en 'ieuw' het nieuwe 'urig'.
 
Voor de recensie in de Volkskrant klik hier:
 
David Sedaris: Van je familie moet je het hebben
Rob: Dit boek trok mijn aandacht door de vormgeving: Kleurrijk, opvallend. Ik ben in dit boek al begonnen en ik vermaak me wel met de kijk van Sedaris op zijn familie en omgeving. De inhoud: Van je familie moet je het hebben bevat een zorgvuldig en kundig samengestelde en ingeleide selectie door Aaf Brandt Corstius van David Sedaris’ mooiste, ontroerendste en vooral geestigste verhalen: ze gaan over de dood, over zijn knotsgekke familie, over nudistencampings, over roken, over de zes tot acht zwarte mannen die Sinterklaas assisteren, over dwangneuroses, lichamelijk verval, over shoppen met zijn zus Amy, en over nog meer dood.
 
Henning Mankell: De Gekwelde Man
Richard:
Voor de recensie in de Volkskrant, klik hier:
 
Harry Mulisch: Siegfried
 
A.F.Th.: Het Schervengericht
 
Muziek
 
In de auto die we gehuurd hebben in AndalusiŽ zit een CD-speler, dus nemen we een aantal CD's mee. Eťn van de CD's is een speciale eigen compilatie van muziek die we lekker vinden klinken onder het autorijden; muziek met een lekker tempo. Nummers zoals 'I turn to you' van Mel C, 'Atomic' van Blondie en 'It's like that' van Run DMC. Daarnaast een CD met '70's Disco, zoals 'Use it up, wear it out' van Odyssey. Twee CD's met oldies, ťťn met vijftiger jaren en ťťn met zestiger jaren muziek. En voor de gewenste rust wat klassieke muziek. Verder een CD met Jazz.
 

Enter supporting content here